Echipamente

Tehnică Agricolă

Pentru a realiza o agricultură performantă și a obține rezultate pe măsură este nevoie de tehnică agricolă modernă, care ar permite eficientizarea proceselor de producere.

Noi investim continuu in modernizarea parcului de tehnică agricolă și suntem mîndri de realizările noastre.

Echipament frigorific de prerăcire a fructelor

Pentru cultura capșunului, primele ore, dupa recoltare sunt esențiale pentru pastrarea calității produsului, și anume atunci trebuie de intervenit, prin conditioanrea fructului pînă la temperatura corespunzătoare transportării, manipulării și comercializării. Din aceste considerente am decis construcția unei camera de prerăcire mobile, amplasată în cîmp, în imediata apropiere a plantației de căpșuni. Sistemul de racire consta dintr-o retea de calculatoare specializate produse in Germania si Italia, care dirijeaza integral utilajul frigorific. Tehnologia ce sta la baza, utilizeaza 6 sensori de temperatura, unde calculatorul, in baza datelor obtinute, realizeaza un algoritm special de dozare a cantitatii de frig si viteza aerului in camera, pentru minimizarea pierderilor de umiditate a fructelor. Acest sistem reduce la minim posibil deshidratarea produsului prin menținerea umidității în cameră de 93-95%, producerea unui jet de aer cu un debit minim, la o diferența de temperatură minimală între aer și produs (2℃ în regim de răcire).

Sistem de irigare prin aspersiune

Pentru intreținerea plantațiilor multi-anuale de căpșuni și obținerea unei recolte bogate – apa este elementul esențial. Ținînd cont de provocările pe care le întîmpinăm în procesul de producere, suntem nevoiți șă folosim un sistem de irigare eficient, care ar permite folosirea unei cantități cît mai mici de apă, dar cu un randament mare pentru plante și pentru capacitatea lor de a da rod. Din aceste considerente am decis realizarea investiției într-un sistem de irigare prin aspersiune, sistem mobil, care ne ajută mult la eficientizarea proceselor de cultivare al fructelor.

Digital Agro-Cluster

R.Moldova, MD-3600, str. Arcașii lui Ștefan 12, ap. 2, mun. Ungheni

+373 69 748 665

Berries Group

R.Moldova, MD-4437, s. Nișcani, r. Călărași

+373 68 995 533

© Berries Group 2023

Top